Connexió C9-C20 amb B7-B15-B1 Sistema de las Fuentes de Escuain


Càmara i edició: Javi Garrido
Il·luminació: Hilari Moreno, Josep Guarro, Xavi Alemany, Dani Ferrer, Escurion i PetzlHan participat en aquesta exploració:

Josep Guarro - S.I.E-Proteus
Xavi Alemany -  Proteus
Hilari Moreno - Proteus-E.R.E
Dani Ferrer - E.R.E
Genni Archetti - E.R.E
Javi Garrido - E.R.E
Amaia Castellano - G.E.B.N.A
Jose Amaya - S.I.S


Just farà un any que es va aconseguir aquesta fita tant importat al massís d'Escuain, al tornar a casa vaig fer cinc cèntims en un post informatiu dedicat a aquesta última exploració, dies més tard va ser censurat pel nucli dur del G.E.B, ràpidament vaig eliminar aquell post per tal de refredar aquell ambient tens que es respirava, i amb l'innocència d'un apasionat d'Escuain.

En posts anteriors d'Escuain, ignorant de mi em referia a aquest massís com la catedral de la espeleologia; la motivació i les ganes que teníem ens feia expresar d'aquesta manera a Escuain sense pensar en les guerres provocades per les religions, i fent repàs en la historia d'alguna religió em venen al cap conflictes bèlics en aquests llocs de peregrinació, Escuain ha estat i continuarà essent escenari de conflictes...

També parlava del "Monografic d'Escuain" com la biblia de l'espeleologia, que ignorant, tot i que essent realista la biblia només ha estat escrita per alguns... Ho deixo aquí!

Ningú no podrà censurar les jornades tant agradables que vem passar allà un grup d'amics, que si més no aquella exploració va marcar una fita molt important en l'historia d'Escuain. Vem gaudir de valent!!!

Ara no ens està permés trepitjar Escuain, la nostra ofensa a estat fer una bona exploració amb il·lusió, això em recorda una mica l'historia del Colectivo Escuain, l'equip que entre d'altres exploracions importants a Escuain van ser els pares del B7 Meandrico del Gurrundué i de la seva unió amb la B15, també van remontar la Galeria de la Esperanza, amb l'esperança d'enllaçar amb el C9, també ho van intentar desde el C9 per la Galeria del Navarro, ja ho teniem gairebé... però la burocracia del massís se'ls hi va posar d'esquena.

Perquè han passat tants anys??????


El Colectivo Escuain es viu

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Javi de talibans no n'hi ha només a l'afganistan.
A casa nostra i en el nostre esport n'està ple, però passen desapercebuts, fins que algú entra en el "SEU TERRITORI", llavors es desperten tots els dimonis i s'obre l'infern per caure damunt de l'incaut que ha gosat trepitjar la terra sagrada.
Que vagin a cagar.
Nosaltres a disfrutar del nostre esport, que a la muntanya no hi ha barreres i no seran ells els que ens les imposaran.

Anónimo dijo...

Gracies per conectar la Galería de la Esperanza y també per la música del video. Visca la festa de la conexió.

Com pot ser que no us deixen explorar amb les cervesetes i la música que porteu collons!

TENIU QUE ESTIMARSE MES GERMANS CATALANS.

JO SOC VALENCIANET I JA SABEU....
Val..... . .... .. .. .. ... ....

Victor Ferrer

tugrano dijo...

En mi pueblo a estos les llamamos oportunistas y piratas de pacotilla.

No es la primera vez que don Jilari junior se pasa por los huevos el sistema amparandose en su papa (otro capullo como él).

El guarro con el nombre paga.

y el javi este, no es otra cosa más que un alucinado avido de protagonismo, que no se entera de la pelicula.

Vamos que habeis conseguido las conexiones en dos años y os pasais por los cojones el trabajo realizado historicamente..

vosotros si que os podeis ir a cagar

Anónimo dijo...

A part de ser maleducat estas molt mal informat, fas difamacions de companys sense cap fonament m'imagino que la rancúnia i l'enveja no et deixa dormir per la nit.
Aquí cadascú té el nom que ha heretat dels seus avantpassats i procura portar-ho amb la major dignitat possible. El teu comentari al respecte ja dóna una idea de quina mena de mala persona ets.
Per la teva desinformació, sàpigues que les exploracions que es van fer tant l'any passat com aquest, estaven contemplats dins de les activitats de campanya dels Grups titulars de les respectives zones, per tant de pirates res de res.
El que si passa és que hi han algunes vaques sagrades no acaben d'entendre que el seu temps ja ha passat i noves generacions més preparades i amb millors mitjans han estat capaços de fer en una sola campanya el que ells no han fet en els darrers 20 anys, i ja no parlo tant sols d'Escuaín, això és extrapolable també a Arañonera i altres massissos on aquestes vaques sagrades, com si fossin vulgars polític, s'han apoltronat en el seu "cortijo" particular.
Preneu nota dels resultats que estan obtenint a Cantabria els companys madrilenys gràcies a la col·laboració, però aquí alguns grups catalans que no cal dir noms ja que tots els coneixem, van en una altra ona, "lo meu es meu, i per si de cas lo les demés també".
Lo dit que vagin a cagar.

HotelsAmbEncant.cat dijo...

Genial el vídeo!

Anónimo dijo...

Despres de llegir l´agradable noticia dels qui han pogut fer real el vell somni de la conexio del C-9 amb el Sistema i la travesa integral que estic segur es durissima i al temps reconfortant, he volgut recordar tots els Post d´ESCUAIN.
Al arribar aqui m´he quedat garratibat amb els comentaris ofensius, grotescos i plens de bilis , d´algu que amb el seu nom ho diu tot, encara que jo diria que segurament es un gros i pudent FORUNCULO .
Ho sento pels que haveu viscut aquestes meravelloses jornades d´esforç, duresa e il.lusio.
Enhorabona i força companys.

Carlos Martinez ( ECT)

Anónimo dijo...

La difamacio la insinuacio i calumnia formen part de practiques perverses perpretades per qui no te arguments creibles per contrarrestar la opinio del adversari ( o sia el escrit anterior ho exposa tot ) Khan
Captain Garfio

Anónimo dijo...

Tugrano: visto tu comentario, se ve que estas rabioso y eres bastante ignorante, especialmente de la historia de Escuain. Todo tiene remedio: humildadvy reconocimiento con estos chavales a los que insultas con estilo verdaderamente salchichero; Sospecho que tienen muchisima mas espele que tu en sus piernas. Y lo de la ignorancia es mas facil: lee pero no solo la version oficial de Escuain. Mas, lee mas...y vigila que la rabia que llevas te puede enfermar.

Felcitats companys !! Una feina increible!